16.2 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Васил Божков тъне в лукс за 9 милиона евро в Дубай

Хазартният бос Васил Божков се укрива от българското правосъдие в един от най-скъпите жилищни и хотелски комплекси в Обединените арабски емирства. Проверка на „Галерия“ установи, че Божков заснема своите видеа и пише приказките си в „Адрес Булевард“, включващ петия по-височина нечостъргач в Дубай – огромен търговски център, суперлуксозен хотел и свръхскъпи жилища – апартаменти и таунхауси, които могат да си позволят само най-богатите хора на планетата.

 

Българският Али Баба, както сам се нарече Божков,

 

се шири в пентхаус, който е собственост на румънската фамилия Бекали чрез специално създадена офшорна компания. Най-вероятно в същата къща живее и неговата дясна ръка и номинален собственик на футболен клуб „Левски“ Георги Попов.

Разходка из сайтовете за имоти в Обединените арабски емирства показва защо Божков се е нарекъл Али Баба. Най-евтините жилища в „Адрес Булевард“ започват от 1 милион лева. Средните цени на къщите в комплекса са между 6 и 9 милиона евро. Високите цени се дължат на изключителното място, на което се намира комплексът – идеалният център на Дубай, на около 350 метра от плажа и морето и е много близо до забележителния Бурдж халифа – най-високия небостъргач в света. 73-етажният „Адрес Булевард“ разполага със 196 петзвездни хотелски стаи и 523 различни по големина жилища и къщи. За лукса в хотела говори и цената на нощувката – най-ниската е 512 лева. Комплексът е и сред най-новите в Емирствата, открит е през 2017 година. В телевизионно интервю за Би Ти Ви на 6 май Васил Божков обяви, че живее в апартамент под наем в Дубай. Кадри от видеата, които той по-късно разпространи на своята страница във Фейсбук, разкриват, че именно „Адрес Булевард“ е мястото, в което той се укрива от правосъдието у нас.

 

Картините зад Васил Божков в първото му видео

 

са едно към едно интериора в лоби бара на този хотел, а второто видео, публикувано на 24 май, е заснето в библиотеката на „Адрес Булевард“. Именно в него той обвини властите, че се отнасят варварски към културата и в частност към неговата колекция от старинни артефакти.

„Адрес Булевард“ не е неизвестен за българската публика. Там преди няколко месеца заедно прекараха ваканцията си Николета Лозанова и Биляна Дол. Според медиите, приятелката на Ники Михайлов дори е стартирала бизнес в Емирствата – продажбата на нова козметична линия. Преди две години Лозанова заведе на същото място и дъщеря си от Валери Божинов – Никол.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html