16.4 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Заместничката на Аделина Радева от дете иска да е на екран

Лора Инджова
Лора Инджова е в ‘Нова“ от две години

Лора Инджова, която седна до Виктор Николаев на мястото на Аделина Радева, може да се похвали, че е сбъднала детските си мечти. Новата водеща на „Здравей, България“ още от малка знаела, че ще се занимава с журналистика.

„В 4-ти клас бях решила първо да уча в езикова гимназия, а след това да стана говорителка на новините“, връща лентата назад Инджова, която е родом от Дряново.

Но въпреки че от малка мечтае да е в телевизията, след като завършва гимназия Лора се насочва към правото. Докато е в първи курс, вижда обява за работа в регионалната телевизия във Велико Търново. Подава си документите и преминава през кастинг по английски и български език, както и четене пред камера. Одобрена е и започва като водещ на новините, както и на сутрешния блок на смени. „И всъщност правото ми остана като важна основа, а тв журналистиката се превърна в професия, казва Лора“.

Виктор Николаев и Лора Инджова
Лора Инджова вече зае мястото си до Виктор Николаев

По всичко личи, че новата партньорка на Виктор Николаев няма проблеми със ставането в 4 сутринта, защото във всяка медия, в която е работила до момента, е била в сутрешните блокове. След като се разделя с телевизията във Велико Търново, амбициозната Инджова идва в столицата и става част от екипа на „Европа“. И там води сутрешното информационно предаване. Като репортер пък отразява както политически, така и социални теми, включително и бежанската криза в Прешево, Сърбия през лятото на 2015. Преди 4 години Лора сменя канала и започва да буди рано-рано зрителите от ефира на „България Он Еър“. Там се задържа две години, след което преминава в екипа на „Нова“, където се занимаваше с репортажи и разследвания.

По-позната на зрителите Инджова стана покрай коронавируса и извънредното положение, заради което част от водещите в телевизията бяха разделени на екипи. Така тя и колегата й Кузман Илиев започнаха да се редуват с Виктор Николаев и Аделина Радева в „Здравей, България“. До миналия петък, когато изненадващо Аделина обяви, че се връща в БНТ, а титулярното й място се заема от Лора.

Освен че има богат опит в сутрешните блокове, Инджова има и страст към писането. Твори есеистични текстове, но най-вече когато е на почивка.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html