19.2 C
София
четвъртък, 30 юни 2022 г.

Смъртоносен вирус избива човечеството в нов сериал

Когато преди три месеца светът беше скован от пандемията от коронавируса и милиони хора изпаднаха в паника, мнозина си припомниха романа на Стивън Кинг „Сблъсък“. В книгата на Краля на ужасите се разказва именно за смъртоносен вирус, който покосява човечеството. Точно в разгара на COVID-19 и самият Кинг коментира връзката между романа си и настоящата действителност. „Точно сега хората ми казват: „Е, изглежда, че сме в онзи роман на Стивън Кинг“. И единственият ми отговор към тях е:„ Много съжалявам“, сподели през април писателят. Само два месеца по-късно дойде новината, че съвсем скоро на бял свят ще се появи сериал, базиран на „Сблъсък“. Продукцията ще се състои от 10 епизода и е дело на CBS All Access, като ще бъде напълно готова до края на годината.

Началото на хорър историята е поставено след авария в свръхсекретна военна лаборатория, вследствие на която в света се разразява епидемия от смъртоносен грип. Властите се опитват да я прикрият с всички средства, но скоро става ясно, че краят е близо. Само за няколко седмици човечеството е почти унищожено.

The Stand

Малцината оцелели са осъдени да бродят из осеяния с трупове свят в търсене на най-оскъдното – близостта на друго човешко същество. Измъчвани от мисли за безвъзвратно изгубеното и от страховити сънища, те са решени да завъртят отново колелото на живота, а за душите им се борят доброто и злото, чието въплъщение са майка Абагейл и Рандал Флаг. В актьорския екип се открояват имената на Упи Голдбърг и Александър Скарсгард, които ще видим като двата олицетворяващи образа. В състава влизат още Джеймс Марсдън, Хедър Греъм, Грег Къниър, Амбър Хърд, Джован Адепо, Хенри Зага, Одеса Йънг, Оуън Тийг и Нат Уолф.

Steven King
Стивън Кинг

Стивън Кинг също участва в създаването на сериала. „Вълнувам се и съм много доволен, че „Сблъсък“ ще получи нов живот в тази вълнуваща нова платформа. Мъжете и жените, които работят по него, знаят много добре какво правят, сценариите са динамит. Крайният резултат ще е нещо запомнящо се и вълнуващо. Вярвам, че ще отведе зрителите в свят, който се надяват никога да не стане действителност“, споделя писателят.

Със сценария и режисурата на „Сблъсък“ се е заел Джош Буун, който за първи път прочита романа едва дванайсетгодишен. „Родителите ми баптисти изгориха книгата в камината, когато я откриха. Възмутен, пратих писмо на Кинг, обяснявайки колко обичам творчеството му. Няколко седмици по-късно се прибрах вкъщи и ме чакаше колет. Вътре имаше няколко книги и красива бележка от самия Господ, който ме окуражаваше да пиша и ми благодареше, че съм му фен. Родителите ми, трогнати от добротата и щедростта на Кинг, отмениха забраната на книгите му“, връща лентата назад Джош Буун.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html