25.8 C
София
четвъртък, 7 юли 2022 г.

Севделина почва с репортаж за… химикалка

Най-известният пиар в момента в България – Севделина Арнаудова, никога не е работила като пиар, преди да срещне Бойко Борисов, разкриват пред „Антени“ запознати с миналото й.

Севи, както галено я наричат близките й, завършва журналистика в Софийския университет. Още след първата година започва работа в Нова телевизия като криминална репортерка. Стажът е задължителен за всеки студент във ФЖМК, за да може да запише следващата година. Арнаудова се насочва към телевизията сама, въпреки че един от кумирите й тогава е проф. д-р Веселин Димитров – дългогодишен преподавател по радио журналистика и декан на факултета, както и един от неговите основатели. Севи се запознава с проф. Димитров в кафенето на СУ и тогава получава първия си истински урок в професията. От този разговор първокурсничката научава, че трябва много да мислиш, преди да напишеш нещо. Явно Арнаудова е забравила думите на проф. Димитров, казани преди повече от 20 години, след като тези дни взриви социалните мрежи с нещо, което повечето потребители окачествиха като „есета“, коментират колеги на Севделина. В опита си да защити себе си и Бойко Борисов на стената си във фейсбук пиарът на премиера се оплете в противоречиви обяснения, от които така и не стана ясно лични ли са били отношенията й с Черепа, или служебни. Не се разбра и защо е ходила често в офиса на хазартния бос и какво общо има с това баща й – бивш милиционер и пазач на имотите на Божков.

И ако днес Арнаудова търпи остри критики, то в зората на демокрацията проф. Димитров е впечатлен от любознателната студентка. Още докато са на масата в кафенето, й дава първата журналистическа задача – да направи репортаж за… химикалка. Целта е да говори 10 минути, без да спира, като описва качествата, вида и функциите на пишещото средство. Първият й истински репортаж е за Нова телевизия за труп в езерото в квартал „Дружба“. Като дъщеря на полицай от 6-то Районно Севи се справя прекрасно с криминалния ресор. От тези първи години в професията датира познанството между Севделина и Бойко Борисов. Двамата стават по-близки едва когато криминалната репортерка се мести в несъществуващата вече телевизия Би Би Ти. За кратко поема и Парламента като ресор, но не издържа на атмосферата в нюзрума и напуска. Тогава, малко преди първите евроизбори през 2007 г. и само няколко месеца след създаването на ГЕРБ, самият Бойко Борисов й звъни по телефона, за да й съобщи новина. След като разбира, че вече не е в телевизията, тогавашният кмет на София я кани на разговор в кабинета си. Предлага й да поеме връзките на ГЕРБ с медиите. Въпреки признанието на Севделина, че никога не е работила като пиар, Борисов я убеждава да приеме предложението му.

8 години по-късно премиерът й кумува на сватбата с активиста от ГЕРБ Делян Димитров, от когото Арнаудова вече има дъщеричка на годинка. Кума е Моника Панайотова, бивша шефка на Младежката организация на ГЕРБ, бивш депутат в НС и Европарламента. Въпреки чее доктор по политология, Моника стана известна с това, че в личния си фейсбук профил обърка Ирак с Израел и отнесе подигравателни коментари. Тя написа пряко от заседанието на Комисията по външна политика: „В момента президентът на Ирак Шимон Перес прави обръщение в парламентарна зала в Страсбург. Основен акцент в изказването му е поставен на отношенията с Палестина и подновяване на мирния процес, не само между Израел и Палестина, но и целия регион на Близкия изток“.

Моника и Севделина и до ден-днешен са близки приятелки, но рядко се виждат. Едната е заета да снима клипове как Бойко Борисов обикаля из родината, за да наглежда строителни обекти, заради което си спечели прозвището „Джип ТВ“, а другата е изпълнителен директор на консултантска компания, която работи по европроекти за д-р Милен Врабевски. В свободното си време Севделина обича да слуша Андреа Бочели, Guns’n’roses и Хулио Иглесиас, фен е на Кубрат Пулев и Димитър Бербатов, а сред любимите й предавания е „120 минути“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html