16.8 C
София
понеделник, 27 юни 2022 г.

Анахид Тачева губи паметта си след смъртта на Митко Цонев

Легендарната говорителка Анахид Тачева е закъсала сериозно със здравето и повече няма да се връща в България, след като от две години живее в Америка при малката си дъщеря Анахид, научи ексклузивно „Антени“.

Тя има ранна форма на деменция и малката й наследница преценила, че ще е по-добре да бъде под постоянните й грижи в нейното имение в Хамптън, Вирджиния.

„Баба ми Анахид, за съжаление, не е толкова добре, колкото бихме искали всички. Има ранна фаза на деменция, която се е отключила след смъртта на тати. Живее в Америка при леля ми, която се грижи повече от перфектно за нея. Щастлива е там, харесва си ежедневието. Чувства се добре с Ани и внуците си Арис и Ейтън. Няма планове да се връща в България, защото е невъзможно така или иначе. Правим видео обаждания често и си говорим. На моменти имам чувството, че не помни тати, не говори за него (журналистът Димитър Цонев – бел.ред.), но пък постоянно пита за бебето. Според мен мозъкът е включил някакъв защитен механизъм и трие всичко, от което я боли. Физически е много здрава, но ментално не е себе си“, разкрива за първи път пред „Антени“ внучка й Деси Цонева. Баба й много иска да се прибере в България, все питала за родината си, но засега това няма как да се случи, защото близките й не могат да я оставят сама. Тя обожава да танцува на „Бони М“ и често изпраща клипчета с танците на внучката си. Много обича да гледа телевизия и най-вече любимия си сериал „Приятели“. Пита непрекъснато Деси за дъщеричката й Димана и много иска да я види. Затова внучка й планирала да отиде за 80-годишния юбилей на баба си в Америка през октомври, но заради коронавируса плановете й ще се отложат, защото не им се рискува. Обещава да празнуват, когато отмине пандемията зад океана.

Досега Анахид пътуваше всяка година до САЩ, където оставаше по шест месеца и от години празнуваше там рождения си ден на 15 октомври. Но през 2018 с дъщеря й решили да остане отвъд океана за постоянно. Ани, както наричат дъщеря й, от години живее в имение в Хамптън заедно с гръцкия си съпруг Аристотел, който е потомък на гръцки изселници. Той върти солиден бизнес с казина. Двамата имат две момчета – 16-годишния Арис-Нендъс и Ейтън-Васил на 11. Ани се занимава с финансите във фирмата на мъжа си, но има и фирма за продажба на препарати за избелване на зъбите. Внуците на Анахид не разбират много български, защото в семейството на дъщеря й се говори само на английски. Заради тях и легендарната говорителка на стари години се записала на интензивен езиков курс в Института за чуждестранни студенти преди време. Ако допреди година се радваше на добро здраве, то семейните драми във фамилията я съсипаха. Тя преживя два много тежки житейски удара – синът й Димитър Цонев почина внезапно от масивен инсулт през 2016 година. Тя така и не можа да го прежали и във всички свои интервюта споделяше, че синът й много й липсва и не може да преодолее болката от загубата му. Голямата й дъщеря Теодора пък изпадна в тежка депресия и направи опит за самоубийство, след което беше настанена в психиатрична клиника за лечение.

Младата майка Анахид е прегърнала децата си Митко и Теодора

Митко и Теодора са от първият брак на Тачева с актьора Коста Цонев. Той също си отиде от този свят преди девет години, както и вторият й мъж – Васил Тачев, който беше голямата любов на Анахид. Заради него се разведе с Коста Цонев, за когото е женена цели два пъти. С Коста се залюбват, когато Анахид е още ученичка. Той я забелязва на ревю в зала „Универсиада“ и начаса започва да я ухажва. Черпи я със супердефицитните тогава портокали, кани я на срещи. Всеки ден причаква изгората си пред гимназията й с велосипед, качва я на рамката и отпрашват на романтична разходка в Парка на свободата, днес Борисовата градина. След като се женят, израсналата в огромен апартамент на пъпа на София говорителка обаче трябва да се приспособи към недобрите условия в бащината къща на актьора в кв. „Красно село“. Когато младоженците се нанасят, тоалетната е на двора и ползват обществената баня в„Овча купел“. Анахид обаче не се примирява с това и Коста набързо спретва със собствените си ръце клозет с душ. И даже сам прокарва канализацията. Любовната идилия трае близо 7 години. След което се разпада с чутовен скандал, понеже Коста Цонев я хваща в изневяра. Тя обаче мотивира измяната си със силната любов, която изпитвала към втория си съпруг Васил Тачев.

Анахид с втория си мъж Васил Тачев и дъщеря си Анахид

„Вярвам, че имаме някаква силна кармична връзка и не бяхме за първи път заедно тук на земята. Това са неща, които не зависят от никого, просто съдба. Той чул за мен още преди да се запознаем. За първи път се видяхме една вечер, като се прибирах след дежурство в телевизията. Беше късно към полунощ и вървях пеша. И виждам един мой познат Владо. Спрях да си поговорим, а до него е бил Васко. Тогава не му обърнах внимание. Аз обаче съм му направила впечатление, но Владо му казал: „Тя е забранена зона. Омъжена е за Коста Цонев, има 2 деца. Работи в телевизията“, разказвала е Анахид. После двамата се виждат в бара на хотел „София“. Тя е с колежки. И съвсем случайно се заговаря с Васил. Любовта им пламва от пръв поглед. И двамата по това време са семейни. Не предполагат, че ще стигнат до развод с половинките си, но любовта им се оказва много силна. Три години са любовници, преди да се разделят с бившите си съпрузи. А след като се събират, бракът им продължава 37 години. До 2012, когато Васил умира от сепсис вследствие на сърдечна операция. Когато се женят, той е заместник търговски представител в Австрия. Там тя отглежда малката си дъщеря Анахид. След това Васил работи в Берлин, но накрая решават да се приберат окончателно в България. Всъщност години преди това Ванга й предрича всичко. Казва й, че ще има трето дете, но не от сегашния си съпруг. И това се случва.

 

Ива Димитрова

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html