23.8 C
София
четвъртък, 30 юни 2022 г.

Антон Радичев: „Топлофикация“ ме осъди, без да знам!

Anton RadichevАпартаментът на актьора е ипотекиран заради кредит, който тегли бившият му зет Богомил Грозев

Антон Радичев, един от най-известните и талантливи родни актьори, е поредният артист с финансови проблеми. Звездата от „Клуб НЛО“ в момента е със запорирана пенсия заради дълг към „Топлофикация“.

Неволите на Радичев започнали преди година, когато частен съдебен изпълнител наложил запор на сметката на актьора, по която той получава пенсията си. Оказва се, че една от звездите в „Оркестър без име“ е осъден от „Топлофикация“ заради натрупани дългове. „Каквито пари ми влязат по сметката, всичко се взима от съдебния изпълнител. Всеки месец на седмо число ходя до банката, за да си освободя пенсията. От банката се обаждат на някакъв телефон, не ми казват какъв е, и парите се освобождават за няколко минути, след което си ги тегля“, разказа пред „Антени“ актьорът.

Сумата, заради която е осъден, е 4000 лева. Към момента тя е набъбнала до 6190 лв. заради натрупаните такси и лихви. Радичев обаче е решен да търси правата си, защото дори не е знаел, че дружеството го съди. „Водя дела с „Топлофикация“. Осъдили са ме, без да ми се обадят. Ако ме бяха потърсили, щях да се явя на дело и да си взема адвокат. Сега вече имам адвокат, който се занимава с тези неща. Тези 4000 лева трябва да ми ги върнат, защото са закъснели с няколко дена с подаването на документи. Сега обаче е спряно разглеждането на дела. Как ще ми ги върнат тия пари, не знам. Като разговарям с моя адвокат, ще разбера какво е положението и дали има надежда“, разказа актьорът.

Пред „Антени“ той уточни, че все пак продължава да е клиент на дружеството, не е премахнал радиаторите в дома си, но тази зима изобщо не ги е пускал. Апартаментът му се намира на последния етаж на блока и Радичев трябва да плаща за дялово разпределение заради тръбите, които минават през дома му. „От тази тръба аз трябва да се топля. Глупости… Не мога сам да се откажа. Дори и да сваля радиаторите, пак ще плащам дялово разпределение“, оплака се актьорът.

Това далеч не е единственият финансов проблем, който притеснява Антон Радичев. Апартаментът му все още е ипотекиран заради кредит, изтеглен от бившия водещ в Нова телевизия Богомил Грозев. Журналистът беше женен за дъщерята на актьора – Кристина, с която имат и син. Преди повече от четири години обаче в отношенията им се намесва друга жена и Грозев решава да се раздели със семейството си. Докато е женен за Кристина, той тегли голям ипотечен кредит, за да построи къща в Бояна. Тогава уговаря известния си тъст и залагат неговия апартамент. След като Богомил и Кристина се разделят, той остава да живее във въпросната къща, тъй като е построена на наследствена земя, собственост на майка му. Кристина и децата й пък се преместват в имот в „Мусагеница“, който е от нейната майка.

Radichev
Радичев с дъщеря си Кристина и Богомил преди години

Ипотеката на Богомил обаче така и не е прехвърлена и все още е върху апартамента на Радичев. Кредитът е подписан за 30 години, 10 от които са минали. Звездата от „Клуб НЛО“ многократно е изказвал опасенията си, че може да остане на улицата, ако в един момент Грозев спре да внася вноските по кредита. „Той има имоти, върху които може да се прехвърли ипотеката. Казваше, че трябвали пари, дори предложих да му ги дам аз тия пари, но той отказа. И вече 3-4 години нищо не е помръднало. Заради тази ипотека се разбрахме разводът да мине по взаимно съгласие. Преди година и половина на делото с дъщеря ми и аз присъствах. Богомил дойде при мен и ми каза, че следваща седмица ще ми се обади, за да оправим нещата. Година и половина вече не ми вдига телефона. А аз му звъня редовно, може и да ме е блокирал. Той ме излъга и това е. И сега живея в апартамента на банката“, оплака се пред „Антени“ Антон Радичев.

За щастие актьорът не спира да работи с изключение на последните месеци заради пандемията от коронавируса. След като забраните паднаха, Радичев продължава да участва в спектаклите на Народния театър, ще участва и в постановка на Камен Донев в Пловдивския театър. Има представления и с Искра Радева. Отделно от това се очертава отново да изгрее на малкия екран във втория сезон на сериала Аll inclusive, продуциран от Краси Ванков. Радичев не за първи път ще работи с него. Преди 9 години по Нова телевизия се завъртя комедията „Етажна собственост“, където той влезе в кожата на военния Джамбазов.

 

 

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html