16.4 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Братът на Весела Лечева с апартаменти за милиони

Кое е общото между жерава и луксозното строителство за милиони? Това е Даниел Лечев, брат на зам.-председателя на ПГ на БСП Весела Лечева. Даниел Лечев, вдъхновен от величествената птица, построи Marvell House, супер луксозна жилищна сграда, в която най-евтиният апартамент струва 691 000 евро или 1,353 милиона лева. Ето какво пише на специално направения сайт на кооперацията за милионери: „Красотата и благородното поведение на жерава отдавна са го превърнали в почитан символ в много и различни култури. В една от най-известните легенди се разказва как жеравите по поречието на река Нил са се пазели нощем от неканени гости. Докато цялото ято спи, винаги на пост остава един от тях, държащ камък в сгънатия си крак. Ако започне да заспива, камъкът пада и птицата се буди. Именно тази легенда е причината за огромно количество аристократични Европейски родове да имат в гербовете си жерав, държащ камък. В хералдиката той е символ за всеотдайност, грижа, защита на общия дом и близките. Вдъхновени от тази величествена птица, ние създадохме Marvell House — място, което поражда чувство за сигурност, спокойствие и уют. Място, където всеки се чувства като част от сплотена общност, изповядваща общи ценности и общи цели.“

8-етажната сградата, която ще обединява съмишленици, има само 16 апартамента и предлага щедро разпределение на площите. Впечатляваща е конструктивната височина на помещенията (4 м за партерния етаж и по 3.35 м за всеки следващ в жилищната част) и всичко това зад фасада от естествен камък с уникални авторски мотиви и парапети от лят алуминий с гаранция за дълъг живот и функционалност. Въпреки че сградата се намира на оживен булевард близо до Южния парк в столицата, бъдещите обитатели ще се наслаждават на тишина и спокойствие, защото има шумоизолация от 3 сантиметра каменна вата и мембрана против ударен шум на пода. Блокът за милионери ще глези и с други екстри бъдещите новодомци.

Колко струва този лукс? Най-малкият апартамент в сградата е 240 кв.м. Освен това сумата е различната за различните етажи – на ниските нива квадратният метър върви по 2400 евро без ДДС, показва проверка на „Антени“. С качването на етажа се качва и цената.

Строител е компанията „Сити Хоум парк“ ЕООД, чийто управител е Даниел Лечев. Братът на червената депутатка и бивша кандидат-кметица на Велико Търново е оплетен в различни бизнес отношения както със сестра си, така и с племенника си Мартин Велев, а интересите му се простират от строителство, през бързи кредити, до търговия с недвижими имоти, обработване на земеделска земя, хотелиерство, организиране на хазартни игри. В качеството си на управител на „Сити хоум парк“ ЕООД Лечев е построил още няколко луксозни сгради, като цените там са направо ниски – средно около 1400-1500 евро на квадрат.

Братът на Весела Лечева е основният наследник на хазартния и хотелиерски бизнес на Манол Велев и през годините името му на няколко пъти бе замесено в скандали. Съпругът на Весела Лечева бе прострелян пред офиса си на 18 юли 2007 година. Вече почти 13 години той се намира в състояние на кома, а Весела Лечева живее с друг мъж –  бившия шеф на Националния осигурителен институт  Сотир Ушев.

 

На снимката: Даниел Лечев с украинската си съпруга Евгения Ваймер.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html