28.8 C
София
сряда, 29 юни 2022 г.

Зетят на Симеон II заряза семейство, лови със соколи

Зетят на цар Симеон II – Китин Муньос, снима документална поредица за Мароко, съобщава сп. „Ола“. Пътешественикът, който се омъжи за единствената дъщеря на Сакскобургготски – Калина, е едновременно водещ и режисьор на филмите, които са съвместна продукция на мароканската тв RTVE и ЮНЕСКО. Китин е избран неслучайно, тъй като е посланик на добра воля към международната организация, а и от години живее в Рабат заедно със семейството си – съпругата Калина и сина Симеон-Хасан. Муньос познава отлично африканската държава, като „дланите на ръцете си“, пише най-голямото испанско светско списание.

В епизодите Китин Муньос показва историческото и културно разнообразие на Мароко, като пътува на камила, върху кон, с джип, кола, придружен от екипа на телевизията. За заснемането на някои кадри е използван и дрон, за да се постигне по-високо качество на продукцията.

„Запознах се с повече от 30 племенни вождове из пясъците на Сахара, включих се в лов на соколи, пих олио по стара рецепта с берберски жени, слушах традиционна музика и стихове, участвах в древни ритуали и интересни събития като Фестивала на черешата“, споделя пътешественикът пред „Ола“. За да заснеме епизодите, Китин остави за няколко седмици семейството си и се отдаде напълно на новото начинание.

Епизодите ще се излъчат и по две испански телевизи – TVE Internacional и Канал 2 на TVE.

снимка: сп. „Ола“

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html