28.8 C
София
сряда, 29 юни 2022 г.

Доктор: Гришо е пипнал заразата в Белград

Дни след разразилия се COVID-19 скандал на турнира в хърватския град Задар, проговори лекарят на местната тенис асоциация – Игро Борич. Той призна, че е разговарял по телефона с Григор Димитров след оплакванията на звездата, които се появиха три дни преди да стане ясно, че е заразен с коронавирус. „Говорих с него в четвъртък по телефона във връзка с болки, които усеща в лакътя. Не ми е казал нищо друго. Нямам информация, че не се е чувствал добре и дали е имал някакви симптоми на коронавирус“, коментира докторът, което подкрепя тезата, че Гришо е пипнал заразата или на турнира в Белград, или при посещението си в Хасково дни по-късно, тъй като има период, в който болният не чувства симптоми.

„Смятам, че организаторите на тенис турнирите в Белград и Задар допуснаха една единствена грешка. На трибуните имаше твърде много хора, които не спазваха дистанция и нямаше дезинфектанти“, допълни докторът.

В западната ни съседка усилено се опитаха да изкарат Григор основен виновник за разпространението на COVID-19 на турнирите в Белград и Задар, като някои, сред които и бащата на Новак Джокович, заявиха, че българинът бил болен още при пристигането си от САЩ  и е донесъл вируса в Сърбия и Хърватия.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html