30.2 C
София
вторник, 9 август 2022 г.

Кои хора не са чували за коронавирус?

В свят, който тотално е подвластен на коронавируса и последиците от него, възможно ли е все още да има хора, които изобщо не са чували за обявената от СЗО пандемия? Възможно е. Те са около 800 000 и живеят в Мианмар, съобщава CNN.

В северозападната част на азиатската държава никой няма представа какво е COVID-19, защото от една година няма достъп до интернет. Това са установили правозащитни организации. През юни 2019 година правителството взема решението да отреже 9 града и прилежащите им области от връзка с останалия свят заради подозрения, че отделни групи от граждани подготвят бунтове срещу армията. През май тази година един от градовете успява да възстанови дигиталната комуникация, но не и останалите осем.

Международната неправителствена организация „Амнести интернешънъл“ изрази своето безпокойство от тоталната информационната изолация, наложена в Мианмар, защото по този начин се лишават хората от възможността да търсят правата си, в случай че те бъдат нарушени, и освен това е застрашено и здравето им, защото след като никога не са чували за коронавирус, няма как да знаят как да се предпазят.

В Мианмар има 6 смъртни случая, свързани с COVID-19, 292-ма души са с положителна проба, а броят на тестваните е 64 532.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html