28.8 C
София
сряда, 29 юни 2022 г.

Сестрата на Бойко Борисов – фен на графиката

Сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова показа, че е ценител на изкуството, като уважи с присъствието си откриването на изложбата „Ново съобщение“, която на 16 юни събра почитатели на графиката в галерия „Мисията“. След като бе посрещната от Снежана Йовева, шеф на Държавния културен институт към Външно министерство и организатор на експозицията, д-р Иванова разгледа творбите на всички художници – Бранко Николов, Емануела Ковач, Веселин Дамянов-Вес, Васил Колев-Vassillo и Людмил Георгиев. Самият Людмил Георгиев, шеф на галерия Grafikart, е съорганизатор на „Ново съобщение“. Майсторите на графиката бяха представени от куратора и виден изкуствовед Пламен Петров.

Сестрата на Бойко Борисов не показа предпочитание към нито един от представените съвременни графици, като отдели еднакво време за всяка една творба. Тя бе облечена непретенциозно – в черен панталон и семпла връхна дреха, отново в черно. Д-р Иванова, която е шеф на неонатологията в ПСАГБАЛ „Света София“, се отдаде на разговори за изкуство със съпругата на Людмил Георгиев – Мариела Гачевска, като двете дами обсъдиха темата, върху която акцентира изложбата – миграцията и отчуждението в общуването в съвременния свят. По-късно сестрата на премиера обсъди актуални събития и с колегата си проф. д-р Тодор Кантарджиев, който също бе сред гостите, както и с д-р Пламен Димов, акушер-гинеколог и близък приятел на д-р Иванова.

За разлика от брат си д-р Иванова не обича фокусът на вниманието да попада върху нея. За нея се знае, че е добър професионалист и хиляди бебета са проплакали в ръцете й. Сред колегите си има много голям авторитет, а признателните й пациенти я наричат д-р Краси. Самата тя е баба на трима внуци. В едно от последните си тв интервюта, дадено по ирония на съдбата пред снахата на Васил Божков Ива Софиянска-Божкова, сестрата на Бойко Борисов споделя: „За съжаление в тези вече може би 20 години, въпреки че съм по-голямата, някак си съм „в сянката“ на моя брат“. Пред камерата на Нова ТВ д-р Иванова изразява своята благодарност към Столична община, собственик на болницата, за ремонта и оборудването, но едновременно с това не спестява и огорчението си от липсата на млади неонатолози, като според нея една от причините за отлива от специалността е ниското заплащане, а това би следвало да е държавна политика. Тя и брат й имат негласното споразумение в редките моменти, в които се виждат, да не говорят по работа, а и „най-вероятно около него има хора, които са с претенциите, че разбират от здравеопазване, от детско здравеопазване“, допълва д-р Иванова.

На снимката: д-р Красимира Иванов (в средата) в компанията на своя близък приятел д-р Пламен Димов и Мариела Гачевска, съпруга на графика Людмил Георгиев.

Снимка: галерия „Мисията“ 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html