19.2 C
София
четвъртък, 30 юни 2022 г.

Уинона Райдър: Копола ме нарече к.рва!

Режисьорът на „Дракула“ Франсис Форд Копола има странни методи за работа, разкрива Уинона Райдър пред The Sunday Times. Въпреки че филмът излезе на екран през далечната 1992 година, едва сега актрисата издава тайни от кухнята на снимачния процес.

Кадър от филма „Дракула“ по романа на Брам Стоукър, реж. Франсис Форд Копола, 1992

Копола карал Киану Рийвс и Антъни Хопкинс да я обиждат, както намерят за добре, за да я накарат да се почувства зле и по този начин да се разплаче. Сълзите били необходими за една от сцените във филма. „Те отказаха да го направят“, разказва Уинона пред британското издание.  Тогава самият Копола решил да действа и започнал да крещи: „Ти си к.рва, ти си курва!“, но постигнал обратния ефект и вместо да я разплаче, я разсмял.

„В добри отношения сме с Копола“, уточнява Уинона, която приема ситуацията чисто като режисьорско решение, а не като лично отношение. Актрисата била благодарна на останалите си колеги, че не се поддали на режисьорските заповеди и през годините поддържа приятелски отношения както с Киану Рийвс, така и с Антъни Хопкинс.

Франсис Форд Копола

По-куриозното в случая е, че Уинона и Киану са семейство пред Бога! За една от сцените в „Дракула“ героите на двамата актьори трябва да сключат брак. Сцената е заснета в истинска румънска църква, а свещеникът не е актьор, а реален румънски служител на църквата. „Мисля, че сме омъжени“, пояснява Уинона. Шегата дълго време е част от общуването между двамата, като се обръщат един към друг с „жена ми“ и „мъжа ми“.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html