19.9 C
София
неделя, 3 юли 2022 г.

Депутати от ГЕРБ дарили средно по 210,53 лв. на премиера

Чекотинският манастир получи 20 000 лв. от Бойко Борисов. снимка: фейсбук

Средно по 210,53 лв. е дал всеки един от 95-те депутата от ПГ на ГЕРБ за рождения ден на Бойко Борисов, показва проста сметка, след като стана ясно, че премиерът дарява 20 000 лв. на Чекотинския манастир. Той самият се похвали за това във фейсбук.

„Средствата бяха събрани от народните представители от ГЕРБ по случай рождения ми ден. Сумата ще бъде използвана изцяло за спешен ремонт на една от сградите на Светата обител. Имах и честта да връча средствата лично на Ловчанския митрополит Гавриил. Продължаваме да помагаме на храмовете и вероизповеданията у нас“, гласи официалното съобщение. Премиерът стана на 61 години на 13 юни. Гавриил не е сред най-обичаните митрополити в България. Той беше остро критикуван заради изказванията си, че храмовете по Цветница и Великден ще бъдат отворени, защото заразата от коронавирус не се предава сред вярващите. „Ние правим всичко възможно Господ да даде всичко, за да се прекрати тази пандемия“, каза тогава Гавриил Ловешки.

Постът на Бойко Борисов отприщи лавина от коментари, както обикновено. Наред с хвалебствията се срещат и крайно негативни мнения. Част от хората приемат последните действия на министър-председателя като пи ар акция заради скандалните разкрития около него напоследък.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html