19.2 C
София
четвъртък, 30 юни 2022 г.

Бивш собственик на ЦСКА фалира в Англия

Арестуваха бивш собственик на "Кремиковци" и ЦСКА в Босна ...

Бившият собственик на ЦСКА Прамод Митал фалира. 64-годишният индиец е обявен в несъстоятелност заради дългове от 130 милиона лири. Медиите в Англия съобщават, че нещата са тръгнали в лоша посока за бизнесмена, след като е бил разследван за организирана престъпност и злоупотреба със служебно положение. Брат му Лакшми Митал е 19-ия по богатство във Великобритания, но двамата са в лоши отношения отдавна и няма да му помогне в тази ситуация.
„Те вече не са близки и живеят отделни животи. Лакшми не вижда защо трябва да носи финансова отговорност за брат си. Този дълг няма нищо общо с него“, казват източници пред британски издания.

През 2005 г. Прамод Митал купи 71% от металургичния комбинат „Кремиковци“, а четири години по-късно заводът фалира и спря работа. В края на 2006 г. индийският бизнесмен стана собственик и на футболния клуб ЦСКА, а негов представител в дружеството става политикът Александър Томов. Две години по-късно Митал продаде клуба на собствениците на фирмата за сметопочистване „Титан“.

Само преди няколко години Прамод Митал бе на върха и направи най-скъпата сватба в света, като похарчи 50 милиона лири за празненството на своята дъщеря Шристи. Сватбата включваше спектакъл с Кайли Миноуг и фойерверки, изстреляни от Айфеловата кула. Празненството продължи три дни с над 500 гости, а церемонията стартира в Националния музей на каталунското изкуство в Барселона.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html