25.8 C
София
четвъртък, 7 юли 2022 г.

Какво свързва Илияна Йотова с Дани Милев?

Акад. Пламен Карталов открива „Музи над водата“ в компанията на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова, зам.-кмета на София доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-министъра на културата г-жа Амелия Гешева, кмета на Панчарево г-н Николай Гюров и изпълнителния директор на Хели Ер – Георги Спасов. Снимка: Софийска опера и балет

Вицепрезидентът Илияна Йотова и певецът Дани Милев споделят едни и същи музикални интереси, научи „Антени“. И двамата обичат класическата китара, а инструментът е слабост на съпруга на Йотова – проф. Йотов, който е един от най-добрите ортопеди травматолози в България.

Преди няколко години Илияна моли композитора да намери подходяща китара, която да подари на съпруга си. Тогава Дани открива прекрасен испански модел, Йотова купува инструмента и успява да зарадва любимия си мъж.

Дани Милев

Вицепрезидентът и композиторът са дългогодишни приятели, защото са израснали заедно в Костинброд. Милев и досега живее в малкото градче до София, докато Илияна се мести в столицата още като ученичка във Френската гимназия. Въпреки че избира филологията за свое поприще, а по-късно журналистиката и политиката, Йотова има отношение към музикалното изкуство.

Като вицепрезидент тя често е патрон на различни културни прояви, а с последния си ангажимент затвърди впечатлението, че интересите й са разностранни. На 26 юни заместникът на Румен Радев откри новия сезон на Софийската опера и балет, коята премести някои от спектаклите си на Панчаревското езеро, обединени от мотото „Музи на водата“. Първи в новия репертоар беше мюзикълът „Мама миа!“ по мотиви от творчеството на АББА, а Илияна Йотова не скри удоволствието си да слуша музика, чийто корени са през 70-те години на миналия век.

Другите заглавия от панчаревския афиш на операта са „Лебедово езеро“, „Зорба гъркът“, „Кармина Бурана“ и „Рейнско злато“.

 

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html