23.8 C
София
четвъртък, 30 юни 2022 г.

Нов шок за туристите! Изливат бетон и на плажа в Бяла!

Бетонът по българското Черно море продължава да се излива! След подпорната стена на Алепу, която се оказа основа на хотелски комплекс, идва ред и на плажа в Бяла. За това съобщи самият премиер Бойко Борисов на официалната си фейсбук страница, поддържана от пиара му Севделина Арнаудова.

„След разговор с кмета на Бяла Пеньо Ненов възложих на МРРБ спешно да се извърши актуализация на проекта за брегоукрепително съоръжение по протежението на морския бряг на града. Строителните дейности ще се извършат от общината и областната администрация. Съоръжението е с голяма значимост за региона, затова се налага бързата реализация на проекта. Ще се укрепят съществуващи свлачища и ще се предотврати активната абразия на морския бряг“, гласи официалния пост на Бойко Борисов.

Новината за нов бетон на родното море доведе до вълна от възмущение сред потребителите. Повечето от коментиращите не вярват в добрите намерения на правителството, което, от една страна, се чуди как да накара българите да отидат на родното море и да подкрепят туристическия сектор, от друга – продължава да залива с бетон плажовете. Скандалът тепърва ще се разраства, още повече че новината за подпорната стена в Бяла идва само ден след като възмутени туристи сигнализираха за строителни дейности на Седемте рилски езера.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html