16.4 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Синът на ген. Мутафчийски трупа знания при Тодор Батков

Всички знаят кой е ген. Мутафчийски, но за семейството му не се знае почти нищо. Съпругата на шефа на НОЩ – Елена, е психиатър. Двамата имат близнаци – Марк и Александър, които са на 24 години. Нито един от тях не се насочва към медицината. Децата на генерала завършват най-престижното държавно училище в София – Немската гимназия, където по традиция се влиза само с отличен бал. След дипломирането си заминават за Англия, като Александър избира да учи право, а Марк – икономика.

Александър Мутафчийски.

Александър взема бакалавърска степен от Университета в Нюкасъл, като за 3-те години престой държи изпити по почти всички юридически дисциплини, включително и по терористично и антитерористично право, става ясно от профила на Александър Мутафчийски в социалната мрежа LinkedIn. След една година следване амбициозният син на ген. Мутафчийски става секретар на Българското общество във висшето учебно заведение, а по-късно се издига и до президент. Летните ваканции Алекс прекарва в България. Веднага след завършване на първи курс 19-годишният генералски наследник изкарва едномесечен стаж в една от най-престижните адвокатски кантори в София – „Батков и СИЕ“, в която управляващ партньор е бившият президент на „Левски“ Тодор Батков. След втората си година в Англия, през лятото на 2015 г., Александър дообогатява познанията си, като изкарва тримесечен стаж в Държавен фонд „Земеделие“.

Мастърската си степен Александър взема в Университета в Упсала, Швеция, като дипломната му работа на тема „Правата на търговската марка в условията на обикновения режим на опаковане и директивата за новите тютюневи изделия“ получава най-високата възможна оценка. В Упсала наследникът на шефа на НОЩ специализира Интелектуална собственост и авторско право. Разнообразните му интереси и жаждата за знания го пращат за една година в Амстердам, за втора магистратура. Там се дипломира като магистър в областта на Европейското частно право. Докато заляга над учебниците в холандската столица, Александър е юрист-консулт на българска онлайн платформа, която търгува със стоки в областта на модата, красотата и бита. Благодарение на този опит Мутафчийски-младши натрупва ценни знания за търговските практики на дигиталните магазини и на най-големите платформи като asos, amazon и etsy.

След втората си магистратура амбициозният генералски син започва да преподава в Университета в Амстердам. Една година води лекции по Сравнително европейско деликтно право и Европейско договорно право. В интернет страницата на престижното учебно заведение, в категорията „Запознайте се с нашите студенти“, е отделено специално място за Александър и неговия опит в областта на правото.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html