20 C
София
неделя, 26 юни 2022 г.

Кашкавал за 95 лв. кг и боб за 15 лв. порцията – български туризъм

Сметка от хотел „Гела“. Снимка: Фейсбук

Думите „български туризъм“ почти са придобили значението на нещо нагло, надценено и некачествено.

За това са виновни огромна част от родните ресторантьори и хотелиери, които често дерат по 2-3 кожи от клиентите си, били те българи, или чужденци.

Последното доказателство за това е сметката от хапване в ресторанта на хотел „Гела“ в Родопите. Вярно е, че не може да се съди за качеството на храната от една касова бележка – тя няма вкус и мирис – но за наглостта и надценката може.

Интернет пространството се възмущава от фрапиращите цени, които заведението начислява – като кашкавал за 95 лв. килото например.

Ето и цялата сметка:

– 1 порция краставица за 8,50 лв.
– 1 порция Гелска салата за 10,90 лв.
– 1 порция домати с овче сирене за 9,90 лв.
– 1 брой салата „Турлата“ за 10,50 лв.
– 1 порция агнешко за 30 лв.
– 2 порции пилешки супи за 17 лв.
– 3 пърленки за 11,70
– 1 порция боб яхния за 14,90 лв.
– 1 порция боб за 7,50 лв.
– 1 кюфте за 7,90 лв.
– 1 порция пържени картофки за 6,50 лв.
– 2 коли за 7 лв.
– половин литър сок за 7,50 лв.
– 100 грама кашкавал за 9,50 лв.
– 1 еспресо за 3,50 лв.
– 1 порция печени сливи за 6,90 лв.

Общо 169,70 лв. за нещо, което не би трябвало да струва повече от 60-70 лв. Български туризъм

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html