16.4 C
София
събота, 25 юни 2022 г.

Полицейска акция в Дупница издирва Янек Миланов

Янек Миланов

Дупница е блокирана от полиция заради издирването на Янек Миланов.

Под ръководството на прокуратурата в града се провежда специализирана операция от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

Проверяват се много адреси, както и автокъщи в района. Заведения и хотели също са обект на проверки, разследващите и тежковъоръжени полицаи със следови кучета обикалят и пустите райони край града.

Очаква се на място да пристигнат главния прокурор Иван Гешев и директорът на Националната полиция.

Васил Капланов

Според БНТ акцията е свързана с изчезването на 43-годишния Янек Миланов от Дупница.

В сряда във връзка с изчезването на мъжа бе арестуван Васил Капланов – Каплата, един от боригардовете на Братя Галеви.

Той бе задържан на изхода на Дупница в посока Самоков. В операцията по задържането му са участвали полицейски служители на РУ-Дупница, както и служители на ГДБОП.

Марио Миланов, братът на изчезналия, се срещна с главния прокурор. Това стана след повече от седмица бездействие на властите и МВР в Дупница. Свидетелски показания и видео кадри сочат, че той се е качил в колата на Каплата. Полицията обаче просто е отказала да провери случая.

Янек живее и работи във Франция. Той е имал любовна афера със съпругата на бодигарда на Галеви. Когато е разбрал, че тя е обвързана, се разделил с нея и се извинил на Капланов. Мъжът обаче започнал да го тормози, заплашва и да унищожава негово имущество.

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html