-3.7 C
София
сряда, 1 декември 2021 г.

Петима влизат в битката за БФС

Поне петима кандидати за президент на Българския футболен съюз ще има на конгреса през декември, обяви вицепрезидентът на футболната централа Атанас Фурнаджиев.

„Конгрес ще има на 11 декември. Аз очаквам да има поне петима кандидати и на база на техните платформи конгресът да избере най-достойния. Важно е кой и с какъв екип ще дойде, аз няма да се кандидатирам“, коментира Фурнаджиев пред bTV.

В момента начело на българския футбол е Михаил Касабов, който е временно изпълняващ длъжността президент. До момента официални кандидатури са издигнати на Христо Порточанов, както и на бившия шеф на „Марица“ Христо Христов. През юни Христов обяви, че преди две години е дал пари в брой на член на изпълкома, за да се манипулира мач на тима от Пловдив.

По темата Фурнаджиев каза, че не знае абсолютно нищо. „Ако това е вярно, е престъпление.“

Сред коментираните имена е и бившият капитан на националния отбор Стилиян Петров. „Стилиян е изключителен футболист и човек. Проблемът е дали има желание, но този вариант би бил много добър.“

„Причината да няма конгрес – едната е коронавирусът, другата е лицензирането на футболните клубове. Заради промяната в Закона за спорта клубовете подлежаха на ново лицензиране. До юни от над 600 клуба – членове на БФС, не повече от 200 бяха лицензирани“, коментира Фурнаджиев.

По повод твърденията на бившия вицепрезидент Йордан Лечков, че предстоящият конгрес е нелегитимен, тъй като трябва да се проведе след искане на една трета от клубовете, Фурнаджиев отговори: „Щом е вписан в Търговския регистър и щом съдиите са преценили, значи е легитимен.“

„Борислав Михайлов е президент в оставка. Тя трябва да бъде приета от конгреса. Той е избран на конгрес и само конгресът може да го освободи“, добави Фурнаджиев, който отрече Михайлов да продължава да участва в управлението, дори и индиректно.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html