9.9 C
София
събота, 16 октомври 2021 г.

Камбуров: Няма да спра след рекорда на Жеков

Мартин Камбуров получи награда си за Играч №1 на 8-ия кръг в Първа лига.
Нападателят грабна приза след хеттрика си във вратата на „Ботев“ (Пд) при успеха на ЦСКА 1948 с 5:0. Зад себе си Камбуров остави Димитър Илиев, Тиаго Родригес и Тони Тасев.

„Ако трябва да бъде честен, след като се върнах от Китай, си казах, че ако вкарам под десет гола на сезон, ще се откажа. Миналата година станах голмайстор на първенството. Дори да мина рекорда, няма да се откажа на следващия ден. Имам договор за две години. Имам прекрасни години и в Стара Загора. Миналия сезон трябваше да започна в „Берое“ като резерва, но впоследствие започнах да играя и да бележа. Гледам да си върша работата в дадения момент. Ако не бях вкарвал голове, щеше да играе друго момче“, откровен е нападателят, който е вече само на 11 попадения от националния рекорд на Петър Жеков (253).

„Гледам националния отбор. Доста хора се изказват по темата. Казах, че приключвам и не искам да коментирам. Всеки се изказва и накрая се получава едно голямо нищо. В някои неща има истина, в други няма. Има си треньори и Изпълком. Нека те отговарят пред вас, журналистите. Знам как да реагирам, ако ме викнат в националния отбор. Това го слушам от 20 години“.

„Това е първият ми хеттрик срещу „Ботев“ (Пд). Тези, които имат по-малко голове, си ги помнят. Аз имам малко повече голове и им губя бройката (смее се). Гущеров е добър футболист и се връща от контузии. Винаги ми е било по-лесно да играя, когато има колега в атака. Но не се чувствам учител. Със сигурност мога да подскажа на някого, като Георги Русев и младите момчета. Треньорите са хората, които трябва да дават указания. Лидер не се става с приказки“, завъши Камбуров.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html