7.2 C
София
събота, 6 март 2021 г.

Деница Сачева за президента: Поредно политическо заяждане

Акценти

Деница Сачева и Томислав Дончев мълниеносно отговориха на обвиненията на президента. Снимка Интернет

Не приемаме нито една от критиките на президента, това е човек, който не произведе нито един хартиен документ, коментира на брифинг в парламента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева относно позицията на държавния глава, че бюджетът за следващата година е „разоряващ“.

„Съжалявам, че в този ден вместо да говорим за подкрепата, отново трябва да коментираме безпочвени критики и празни приказки относно мерките, които се прилагат и държавния бюджет“, подчерта социалният министър.

Като аргумент тя посочи, че държавният глава е човек, който за четири години от своя мандат, „не бе в състояние да произведе един хартиен документ“.

„Ние чуваме непрекъснато критики за мерките, които предлагаме, но нито веднъж не чухме нещо конкретно. Не чухме конкуренция на нито една от нашите идеи. Считаме, че това е поредното политическо заяждане“, изтъкна Деница Сачева.

За нея позицията на президента има интерес да руши доверието в институциите.

„Ще се направи всичко възможно хората да получат парите си преди Коледа“, ангажира се министърът на труда и социалната политика.

Тя напомни, че става въпрос за социални мерки в бюджета, както по отношение на хората с увреждания, така и за възрастните хора, мерките 60 на 40.

„Спекулации са думите на президента от днес, че хората няма да получат пари по празниците. Още днес малко по-късно документите ще бъдат качени на сайта на Агенцията по заетостта“, обеща Сачева.

„Репликата, че бюджетът е „след мен и потоп“ звучи интересно, но не се потвърждава от данните на нито една международна институция“, коментира от своя страна и вицепремиерът Томислав Дончев.

Той посъветва държавният глава да сравните външния дълг на България с дълга на останалите европейски държави и да видите, че България и тази година и следващата ще продължи да бъде сред държавите с най-нисък дълг.

„Т.е. думите не се потвърждават от фактите. Най-яркото доказателство е, че сме готови изпълним бюджет 2021 г. Да критикуваш е изкуство. Това означава да си толкова добър да напипаш същината на проблема, да формулираш критиката по най-добрия начин с оглед на това да произведе ефект. Да промени дадена политика, да промени нечие поведение. Това е част от изкуството на политиката“, поясни Дончев.

Според него да казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с това изкуство.

 

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html