10.5 C
София
събота, 16 октомври 2021 г.

Обискираха дома на лекаря на Марадона, той отрича обвиненията

Личният лекар на Диего Марадона – Леополдо Луке заяви, че не носи вина за смъртта на легендарния футболист. Местните власти подозират, че Луке е проявил небрежност и по този начин е допринесъл за фаталния край на Марадона.

В неделя домът и клиниката на медика бяха претърсени като част от акцията по събиране на доказателства. Самият той е сигурен в невинността си.

„Направихме всичко, което можахме. Не вярвам, че някой е виновен за случилото се“, сподели Луке пред журналисти.

Той каза още, че медицинският екип в дома на Марадона е имал за задача най-вече да не позволява на легендарния футболист да консумира алкохол.
Според него, Марадона е бил изписан по-рано от необходимото от болницата след претърпяната мозъчна операция.

Дон Диего бе погребан в петък сутринта след частна церемония, но тялото му, положено в ковчега, е било без сърце, пък разкрива авторитетното местно издание „Кларин“.

Информацията се базира на източници, близки до следствените органи, които водят разследването за причините за смъртта на Златното момче.

Източникът на изданието съобщава, че по време на аутопсията лекарите са се натъкнали на необичайна гледка. Сърцето на Марадона е било много по-голямо от очакваното. Затова те са постигнали споразумение с опечалените наследници на Диего да вземат сърцето, а целта е да се направят допълнителни изследвания.

„Сърцето на Марадона е извадено и запазено за допълнителни изследвания, тъй като се оказало два пъти по-голямо от обичайното“, твърди „Кларин“, позовавайки се на източници от следствието.

Петимата патолози, извършили аутопсията са категорични, че Диего Марадона е починал от сърдечен удар. В доклада си са посочили за наличието на натрупана хронична сърдечна недостатъчност. Този проблем е довел до остър белодробен оток, станал причина за фаталния изход.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html