15.8 C
София
петък, 22 октомври 2021 г.

Министър Ангелов: Следващите ваксини пристигат у нас с камиони на „Пфайзер“

Хладнокръвният директор д-р Костадин Ангелов – Владимир Карамазов

Следващите доставки на ваксината срещу Ковид-19 ще пристигнат с фирмени камиони. Това обеща здравният министър Костадин Ангелов.

Няма никакъв проблем бусове за хранителни продукти да возят първата партида COVID ваксини у нас, но следващите доставки ще се извършат с хладилни камиони на производителя на препарата „Пфайзер“ и количествата ще отидат директно в специалните фризери на отговорните здравни инспекции в страната.  Той отговори на авторите на иронични коментари с кренвиршите, с които бяха брандирани товарните автомобили, доставили първите ваксини срещу коронавируса.

Проф. Ангелов подчерта, че шегите разколебават и докосват страховете на българските граждани. „В този живот остава това, което сме направили, не остават коментарите за това, което сме направили“, отсече проф. Ангелов, като обясни, че термографът е доказал, че не е имало нарушения на температурния режим, освен това кашоните с ваксините са имали сух лед, който да ги поддържа.

Той не пропусна да отбележи, че частни компании помагат и на други правителства, но значително по-голямата доставка в началото на следващата година ще бъде поета от хладилни камиони на производителя на ваксината. Към момента това е само „Пфайзер“, но в началото на следващата година се очаква да се включи и „Модерна“ със своя продукт. „Очаквам до края на годината да приключим ваксинационната кампания и да обхванем 70% от българското общество“, обяви Ангелов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html