18.8 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Член на МОК: Може и да няма олимипада

Акценти

Най-дългогодишният член на Международния олимпийски комитет Дик Паунд не е сигурен дали Игрите в Токио 2020, отложени за 2021 г. поради пандемията от коронавирус, ще се проведат, както е планирано.

„Не мога да бъда сигурен, защото пандемията продължава да се разраства“, каза той в интервю за ВВС.

Във вторник Япония и МОК потвърдиха плановете за „безопасни и защитени игри“ през юли и август. Но по-малко от 200 дни до церемонията по откриването, изявленията на Паунд подклаждат опасения около провеждането на най-голямото спортно събитие в света.

Паунд каза още, че спортистите трябва да бъдат на първо място в списъка с приоритети, когато става въпрос за ваксиниране.

Въпреки това МОК заяви, че състезателите няма да бъдат задължени да се ваксинират, но добави: „Спортистите са важни модели за подражание и като приемат ваксината, те могат да изпратят мощно послание, че ваксинацията не е само за лично здраве, но и за солидарност и внимание за благосъстоянието на другите в техните общности“.

Все още не е ясно дали зрителите също ще бъдат допуснати до Игрите. Мерките срещу коронавируса се очаква да струват на организаторите допълнителни 760 милиона евро.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html