-6.1 C
София
понеделник, 18 януари 2021 г.

Усмихнати улични фотографски портрети представят в Бургас

Избрано за Вас

Фотографът Павлина Иванова озаглавява първата си самостоятелна изложба „Smiling street portraits“. Експозицията ще бъде представена в залата на Галерия „Георги Баев“ от 14 до 24 януари. Авторът обещава, че с усмивка ще посрещне всеки един посетител на арт инсталацията в първия ден от 14.00 до 19.30 часа. Входът е свободен. На място ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки за безопасност.

Изложбата се реализира по програма „Творчески инициативи“ към Национален фонд „Култура“.

„Аз се вдъхновявам от хората, които снимам. Името на изложбата е „Smiling street portraits“ или „Усмихнати улични портрети“, макар някои от тях да са доста сериозни. Името идва от хората, които снимам и ми казват, че ги карам да се усмихват.“, споделя Павлина Иванова.

Портретите са заснети на различни места в Бургас. Някои от тях са силно разпознаваеми, но представени по нестандартен начин, други-може да не се досетите къде сте виждали.

Куратор на изложбата е художникът Дора Славова. Павлина Иванова държи той да не бъде колега-фотограф, за да не се обременява от правила и технически изисквания, а да гледа на снимките с очите на творец.

Проектът „Smiling Street Portraits“ на фотографа Павлина Иванова е едно предизвикателство както за нея, като автор, така и за публиката. Това е проект, разчупващ стереотипи и съвременни нагласи за връзката между АЗ-а, портрета и селфито, публикувано в социалните мрежи. Тенденцията е да се правят стотици дигитални снимки с едничката цел да събират харесвания в социалните мрежи. Но, истинската същност на фотографията не е това. Павлина Иванова дава един различен прочит на дигиталния образ, съчетан с модерните начини на представяне на снимките.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html