-4.2 C
София
понеделник, 18 януари 2021 г.

Ямбол ще отбележи скромно 143-годишнината от Освобождението си

Избрано за Вас

На 17 януари, неделя, Ямбол ще отбележи 143 години от Освобождението си от османско владичество. По традиция официалната церемония по отбелязване на историческата за града дата ще се състои пред паметната плоча на мястото, където са посрещнати руските войници от 23-ти Донско-казашки полк през 1878 година, предвождани от полковник Николай Яковлевич Бакланов (пред сградата на Общински детски комплекс – Ямбол, улица „Търговска“ 27).

Церемонията ще бъде предшествана от изпълнения на патриотични мелодии и маршове на Духов оркестър при Народно читалище „Съгласие – 1862“.

В 10:00 часа започва тържественият ритуал със слово на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. Церемонията продължава с отслужване на благодарствен молебен и завършва с поднасяне на венци и цветя на признателност.

За да се избегне струпването на хора, в церемонията ще участва по-малка представителна военна част от Гарнизон Ямбол – взвод от 20 души от Авиобаза „Безмер“, както и няколко възстановчици от клуб „Традиция“ в Ямбол.

Празникът ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. На присъстващите ще бъдат раздавани предпазни маски от служители на Община Ямбол.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html