5 C
София
петък, 22 януари 2021 г.

Люис Хамилтън и „Мерцедес“ не могат да се разберат

Избрано за Вас

Преговорите между отбора на „Мерцедес“ във Формула 1 и седемкратния световен шампион Люис Хамилтън стават все по-трудни с всяка изминала седмица. Последната информация от британските медии е, че бордът на директорите на „Даймлер“, компанията, собственик на автомобилния производител „Мерцедес“, и акционерът в отбора и негов шеф Тото Волф са променили напълно предложението си.

Основният акцент е предложената клауза само за удължаване на сегашния договор на пилота с една година. Така нито едно от желанията на Люис, който в момента реално е безработен, не е било изпълнено, а той категорично е отказал да подпише.

Така преговорите продължават, но вече има по-малко от месец до представянето на новия болид на „сребърните стрели“ за сезон 2021 и ако голямата звезда на тима и Ф1 не успее да се разбере с Тото Волф, той ще остане извън спорта поне за една година.

Самият Волф миналата седмица призна, че не се притеснява от изтичащото време до началото на предсезонната подготовка за новия шампионат. Тези обстоятелства са само в полза на австриеца и Мерцедес, след като Хамилтън е изправен до стената и вече не държи всички козове в ръката си.

От трудните преговори най-много може да спечели Джордж Ръсел, чиято кариера е финансирана от „Мерцедес“ и от две години прави силно впечатление, състезавайки се за отбора на „Уилямс“.

Младият британец се представи блестящо в Гран при на Сахир, когато се наложи да замени Люис Хамилтън. Тогава седемкратният световен шампион пропусна състезанието заради коронавирус, а Ръсел бе на крачка от победата, но поредица от елементарни грешки на отбора и спукана гума го лишиха от успех още при първото му сядане в болида на великия шампион.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html