-6.1 C
София
понеделник, 18 януари 2021 г.

България променя тактиката към Северна Македония

Избрано за Вас

Като се позовава на дипломатически източници, брюкселският сайт „Юроактив” пише, че в подготвения от българската страна план за прилагане на Договора за добросъседство София е направила предложения, свързани със железницата, пътищата и инвестиции на български компании в Република Северна Македония. Включено е и откриването на кампуси на български университети в Република Северна Македония, има и част, отнасяща се до учебниците по история, пишат македонските вестници, предаде БТА.

„Юроактив“ пише още, че с предлагането на своя план за действие България се опитва да промени тактиката си към Република Северна Македония и да намали напрежението между двете страни. Оценката на сайта е, че предложеният план за действие е първият конструктивен акт на властите в София, откакто вицепремиерът Красимир Каракачанов обяви през септември, че европейската перспектива на Република Северна Македония е блокирана.

Вестниците информират и за посещението на специалния представител на Република Северна Македония Владо Бучковски в София, след което той каза вчера, че визитата му е била във функция на Плана за действие, предложен от македонската страна, който включвал теми за Коридор номер 8, образованието, икономиката, културата.

 

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html