5 C
София
петък, 22 януари 2021 г.

Веселин Марешки: Кой дърпа конците на Румен Радев и му натиска копчетата?

Избрано за Вас

Кой дърпа конците на Румен Радев и му натиска копчетата? Този въпрос е важен. Това попита лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, ден след като двамата си размениха остри реплики по време на консултациите при президента във връзка с парламентарните избори.

Не говоря безсмислени неща. Това за мен е един безсмислен мандат. В правомощията на президента не е да прави промени в Изборния кодекс. В неговите правомощия е да насрочи дата за изборите, коментира пред Нова Веселин Марешки.

Лидерът на „Воля“ акцентира и върху факта, че Радев се е обърнал като „фурнаджийска лопата“ относно датата за изборите.

Когато през декември беше обявена датата, знаете какви бяха резултатите от пандемията – много починали, ръст на заразените, затворихме държавата. Сега сме средата на януари. Всичко върви към затихване. Здравните власти, които отговарят за тези проблеми, казват, че са готови за конституционно обявената дата – първата възможна – 28 март. Трябва да говорим по същество. След като сме преживели едно затваряне и ситуацията е спокойна, е редно вотът да се проведе на по-ранната дата. Единствено здравето и  живота на хората имат значение.

Равнището на разговора падна много при президента, но явно това му е нивото на Радев. В една такава изява паднаха маските и всички го видяха с истинското му лице – един изнервен човек, който не може да чува чуждото мнение. Аз не съм му служител да ми заповядва, той взе да тропа по масата. Свикнал е някой да взима нещо, за да прави нещо. Очевидно това е неговият стил, добави още бизнесменът.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html