6.3 C
София
вторник, 9 март 2021 г.

Пиронкова e с два отрицателни теста, вече тренира в Мелбърн

Акценти

Цветана Пиронкова е дала два отрицателни теста за COVID-19 и вече проведе първа тренировка на кортовете в Мелбърн.

„За щастие в нашия самолет не е имало пътници, които да са дали положителен тест за коронавирус. За това, макар и с ден закъснение проведох първа тренировка днес“, заяви пред dsport Цвети.

Последните часове се появиха информации, че тя е била на полет от Дубай, в който е имало заразен с COVID-19 и ще трябва да бъде в пълна изолация 14 дни.

За строгите мерки в Австралия и суровите условия Цвети разказа: „Вече преминахме два теста и очакваме нови такива през всеки 2 дни. Всичко се спазва изключително стриктно и безкомпромисно. Има и състезатели в много по-сложна ситуация – с пълна забрана за излизане от стаите, въпреки отрицателните си тестове“, добави още най-добрата ни спортистка за 2020-а.

„Организаторите се опитват да им осигурят максимално много удобства, но за момента не се очертава здравните власти да им позволят да излязат от стаите си по-рано“, добави 1/4-финалистката от US Open 2020.

„Надявам се нещата да се нормализират до няколко дни и всички да получат възможност за адекватна подготовка преди турнира“, завърши Пиронкова.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html