7.9 C
София
петък, 26 февруари 2021 г.

Стартира националният детски конкурс „Магията на изкуството“

Избрано за Вас


Общинският детски център за култура и изкуство в Русе обяви началото на Националния конкурс по изобразително и приложно изкуство „Магията на изкуството“, посветен на 1 март – Ден на самодееца.
Ежегодно децата от Центъра отбелязват своя празник с концерти, изложби и спектакли, но този път те ще покажат любовта си към изкуството и ще получат своите аплодисменти по нетрадиционен начин. Участвайки в конкурса, децата и младежите ще могат свободно да изразят себе си и своето отношение към хората, творящи красота.
Материалите и техниките са по избор на участниците. Освен рисунки, организаторите ще очакват и картички, плакати, пана, кукли, маски, фигурки и други ръчно изработени творби.
В конкурса се приемат индивидуални и колективни творби в следните възрастови групи:
Първа група – от 1 – 4 клас;
Втора група – от 5 – 7 клас;
Трета група – от 8 – 12 клас .
Те трябва да бъдат изпратени или донесени на място до 19 февруари на адрес:
7005 гр. Русе
ж. к. ”Здравец” ул.”Околчица” 9
Общински детски център за култура и изкуство
/за конкурса ”Магията на изкуството”/
Жури от специалисти ще оцени и отличи творбите, а списъкът с наградените ще бъде публикуван на Фейсбук страницата на ОБДЦКИ на 1 март. Най –добрите ще получат грамоти и предметни награди.
В продължение на повече от 70 години над 1200 деца и младежи от Русе са развили талантите си в музика, танци, изобразително изкуство и театър във формациите на Общинския център за култура и изкуство

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html