-1 C
София
вторник, 2 март 2021 г.

Бутат постройки в резиденцията на Васил Божков на Витоша

Избрано за Вас

Общинското направление по архитектура и градоустройство – НАГ – е издало 4 нови заповеди за премахване на незаконни обекти на територията на природен парк „Витоша“.

Обектите се намират край вила „Аглика“. Става дума за сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера. Заповедите за премахването им са връчени, съобщиха от НАГ. Оттам припомнят, че тече проверка за законосъобразността и техническото състояние на 17 строежа на територията на природен парк „Витоша“ в изпълнение на разпореждане от Върховната административна прокуратура.

В случай, че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към действия по принудително премахване, обясняват от НАГ.

Васил Божков.

Оттам припомнят, че през 2020 г. в бившата резиденция на Тодор Живков, сега на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков, са били установени още 3 незаконни строежа: едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна сграда с гараж, складове и два навеса и едноетажен склад.

Заповедите за премахване бяха обжалвани от собственика, като съдебните производства още не са приключили. Цялостната проверка на обектите в природен парк „Витоша“ ще продължи и през 2021 г., добавят от НАГ.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html