-1 C
София
понеделник, 1 март 2021 г.

Гена Трайкова напуска, новините на bTV с нов шеф

Избрано за Вас

Старата любов ръжда не хваща! Венелин Петков и Гена Трайкова отново заедно! Крият се като ученици! - Информационна агенция ПИК

Гена Трайкова – главният редактор на новините в bTV, напуска телевизията. Тя е заявила намерението си пред новото ръководство веднага след освобождаването на Венелин Петков в края на миналата година. Тръгва си сега, след като е уточнила и последните подробности с Антон Хекимян, новия директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в медията. Най-вероятно още утре новините на bTV ще имат нов главен редактор, твърди „24 часа“.

„Да, Гена заяви желание да напусне, но ще дадем повече информация, включително за нейния наследник на поста, допълнително“, казаха единствено от bTV. Решението на Гена Трайкова беше очаквано, тъй като тя беше най-близкият колега на Венелин Петков в продължение на 20 години. Двамата бяха известно време двойка и в живота освен на екрана. Дълго време те водеха централните новини на bTV, а от 2014 г. ги ръководеха съвместно.

Освен Гена Трайкова от телевизията вероятно ще си тръгне и Валя Гиздарска, която е шеф на актуалните предавания. Очаква се на двата поста да бъдат назначени хора, избрани от Хекимян, като е много вероятно те да са от продуцентския екип на „Тази сутрин“ – предаването, което той води от 7 години. Почти сигурно е, че мястото на Гиздарска ще бъде заето от Искра Владимирова – дългогодишен продуцент. В спортния отдел засега не се предвиждат промени. Шеф там е журналистката Владислава Лазарова.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html