7.9 C
София
петък, 26 февруари 2021 г.

Дървото на живота днес и утре

Избрано за Вас

В рамките на проекта „Арт инициативи 2020“ е представена международната онлайн изложба „Дървото на живота днес и утре“ с участието на преподаватели, докторанти и студенти от Катедра „Визуални изкуства“ на Факултета по науки за образованието и изкуствата. Проектът „Арт инициативи 2020“ с ръководител проф. дн Лаура Димитрова е реализиран от Катедра „Визуални изкуства“ с подкрепата на Фонд „Научни изследвания“ на Алма матер.

В изложбата „Дървото на живота днес и утре“ са включени над 100 произведения от преподаватели, докторанти и студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, Националната художествена академия, Академията за изкуства „Владислав Стшемински“, Лодз, Полша; Университета „Св. св. Кирил и Методий“, Скопие, Република Северна Македония; Нишкия университет, Сърбия; Университета „Онсекиз март“, Чанаккале, Турция; Университета на Източно Сараево, Требине, Република Сръбска.

Пълен списък на участниците и всички създадени от тях за изложбата творби може да бъдат разгледани в страницата на проект „Арт инициативи 2020“ в интернет на български език: https://artinitiativesproject.com/treeoflife , а също и на английски език: https://artinitiativesproject.com/en/treeoflife.

Избрани произведения от изложбата са представени в каталог на хартиен носител, Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, ISBN 978-954-07-5067-5. Дизайнът на каталога е дело на гл. ас. д-р Явор Грънчаров от Катедра „Визуални изкуства“, а дизайнът на уеб сайта – на Павел Лефтеров, докторант към същата катедра.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html