2.6 C
София
петък, 5 март 2021 г.

Корнелия Нинова обеща пенсиите да скочат 20-30 %

Акценти

Близо 2 милиона българи живеят на прага на бедността и кризата задълбочи това. Пенсиите трябва да се преизчислят и ще се повишат между 20 и 30%, което е правено през 2008 г. при тройната коалиция. „Визия за България“ е актуална и се модернизира, а моделът на управление трябва да се промени и да бъде насочен с грижа за хората. Това са политическите послания, с които стартира в телевизионно интервю лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Въпросът не е партиен и в това с кои партии се срещаме. Въпросът е държавнически, защото знаете, че гражданите нямат доверие в институциите и това делегитимира институциите. Искаме да върнем доверието на хората в институциите и изборния процес“, обяви  Нинова. Тя  подчерта, че хората са отблъснати и си казват, че няма смисъл да гласуват, защото вотът им ще бъде подменен.

„Във времето на криза трябва да имаш много силна подкрепа, за да предприемеш големи реформи. Тези избори ще ги правят ГЕРБ. Същите, на които техни представители носят бюлетините, правят протоколи и сте заснемали как им се казва за кого да гласуват. Решението на въпроса за омаловажаване на купения вот – масово гласуване и висока активност. Гласувайте без страх, свободно. Вотът не е предрешен и всеки глас е много важен. Гласувайте за когото предпочитате, за този който ви дава надежда“, призова лидерът на социалистите.

Нинова още веднъж потвърди, че между БСП и Радев няма конфликт, нито напрежение: „Дали БСП ще издигне Радев за втори мандат, ще се реши след парламентарните избори. Все още не е обсъждано в партията. И ние, и Радев, сме на едно и също мнение. Не е естествено да го обсъждаме в момента. Не се правят номинации. В момента текат номинации за депутати. След парламентарните избори ще вземем това решение. И двете страни заявихме, че между нас няма напрежение. Всеки от нас може да е различен в програмата и идеологията си, но всички искаме честни избори“.

„Имаме структури в цялата страна. Някои от извънпарламентарните партии нямат такива. Имаме членове на секционни комисии. Искаме да обединим кадровия потенциал, който е надпартиен“, обясни още Нинова.

Не сме канили ДПС на срещи. Изпратихме покани на партиите, с които сме си сътрудничили. Аз казах Слави Трифонов, Мая Манолова, Христо Иванов и останалите. Още не сме разговаряли с Мая Манолова. Ще поканим и Христо Иванов.

Корнелия Нинова коментира още, че БСП са внесли предложенията си, като видеонаблюдението е едно от промените в Изборния кодекс, а другото е изчистването на мъртвите души, което става чрез публичен регистър.

Взема се информация от миналите избори и се използва тя. А тези, които не са гласували тогава, но искат да гласуват сега, отиват с личните си карти и се дописват. Прави се в много държави. За видеонаблюдение имаме две предложения – онлайн да се предава броенето на бюлетините и предоставянето на протокол.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html