18.8 C
София
неделя, 9 май 2021 г.

Флорида иска олимпиадата от Токио

Акценти

Американският щат Флорида изяви желание да приеме летните олимпийски игри тази година, ако Токио се откаже от организирането им.

Шефът на финансовото управление на щата Джими Патронис е изпратил писмо до МОК, с което изявява готовността на местната администрация да посрещне най-голямото спортно събитие в света.

„Сега Япония преразглежда домакинството и смятам, че е точното време МОК да изпрати проучвателен екип във Флорида, още повече, че сега ще приемем и Супербоул“, обяви Патронис. „Нашият щат има достатъчен капацитет за настаняване и добре поддържана инфраструктура, каквито са необходими за подобно събитие. Нека ни кажат какви мерки трябва да вземем, за да можем да направим организацията.“

Изявлението идва дни, след като в британските медии се появи слух, че Токио ще се откаже от домакинството заради зачестилите случаи на коронавирус в Япония.

„Не сме получавали такова писмо – обяви МОК в официално изявление. – Игрите започват на 23 юли в Токио, а паралимпийските игри са от 24 август.“

В Япония пък обявиха, че планират да мобилизират 10 000 медицински работници за времето на Игрите, но това няма да навреди на дейността на местната здравна система.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html