5 C
София
понеделник, 1 март 2021 г.

Новата реалност и в Гърция, обвиниха режисьор в изнасилвания

Избрано за Вас

Петдесет и шест годишният гръцки режисьор Димитрис Лигнадис се е предал в полицията в Атина вчера следобед, каза за Асошиейтед прес говорителят на полицията Теодорос Хронопулос. Лигнадис ще остане в ареста, докато не бъде изправен пред съда. Според съобщения в медиите срещу него има най-малко три обвинения, включително от 25-годишен мъж, който твърди, че Лигнадис го е изнасилил през 2010 г. Режисьорът отхвърля всички обвинения.

Слухове на негови сексуални злоупотреби бяха разпространени през последните седмици, което доведе до напускането му преди две седмици на Националния гръцки театър, в който беше режисьор от 2019 г.  Разкритията на олимпийска медалистка по-рано тази година, която заяви публично, че е била изнасилена през 1998 г., предизвика вълна от нови свидетелства за сексуален тормоз от страна на известни актьори и режисьори, но Лигнадис е първият арестуван.

Случаят прие политически измерения. Опозицията обвини правителството, че не е предприело действия по оплакванията, а министърът на културата Лина Мендони отговори в петък, че Лигнадис е „опасен човек“, който я е „заблудил“ с актьорските си способности. Мендони каза, че е поискала прокуратурата на Върховния съд да разследва обвиненията в гръцките театрални среди.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html