5 C
София
понеделник, 1 март 2021 г.

Как се осигурява депутатско място?

Избрано за Вас

Можеш ли да си уредиш избираемо място в листа за изборите? Можеш, разбира се, ако имаш роднини-братовчедки и приятели в малки населени места, както и финансова подкрепа на „Братя“, отдавна избягали в топлите страни. Така работи схемата на действаща депутатка от ГЕРБ, която драпа за място в листата, което ще и осигури нов мандат. За любопитната ситуация разказват запознати с партийните дела в избирателния район Кюстендил и Дупница. Справка в протоколите с предложения на партийните структури на управляващите показва, че Радослава Чеканска е получила едва 15 номинации от централите на ГЕРБ в Дупница и Кюстендил и цели 100 в Бобошево и Трекляно. Така депутатката изпреварва в номинациите редица вряли и кипяли в битки партийни функционери. Според запознатите благодарение на подкрепата на зам.-кмета на Община Сапарева баня Емилия Елчинова, която е роднина на „Братята“, Чеканска си е осигурила подкрепата в малките населени места, като получава равен брой номинации с водача на листата – вътрешният министър Христо Терзийски.

Ангел Христов, Емилия Елчинова и Пламен Галев

Герберите в Дупница и региона са настръхнали и питат „Ние за новата сестра Галева ли ще работим?“. И припомнят, че само за 4 години Чеканска успя да уреди родата си на добре платени службици – мъжът и е служител в полицията в Дупница, а синът на депутатката работи на Летище София.

Емилия Елчинова и Радослава Чеканска при опита им да подменят ръководството на ГЕРБ-Дупница

От ситуацията не е доволна изобщо Мая Манолова, която очаква финансов гръб за предстоящата кампания. Лидерът на „Изправи се БГ“ се готви да вземе единия от двата мандата на ГЕРБ в Кюстендил, като разчита на подкрепа от хората, които е уредила на работа от времето когато беше омбудсман. Според запознати кметът на града Петър Паунов, който преди време делеше едно легло и покрив с Мая Манолова, също е обещал да и помага в кампанията.

РЕКЛАМА

- Реклама -

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html