-1.2 C
София
сряда, 19 януари 2022 г.

Волен Сидеров: Каракачанов обикаляше като куче край месарница

Непрекъснато се обсъжда кой ще влезе и кой не в парламента, колко партии. Извинявайте, ама това да не е хазарт? Това коментира в „Денят започва“ с Георги Любенов лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров.

Според него, важният въпрос е кой какво ще направи, след като влезе в парламента.

От 15 години, във всеки парламент поставям въпроса за спиране на концесията за златния добив, тя е престъпна. От Патриотичната коалиция затваряха дискотеки, отваряха тоалетни и продаваха парцели на военното министерство. Това не може да бъде кауза, подчерта Сидеров.

Аз съм тяхната грешка и техният комплекс – така отговори Сидеров на въпроса коя беше грешката в конструкцията на „Обединени патриоти“, визирайки бившите си коалиционни партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Според лидера на „Атака“ не той е присъединен към коалицията, а точно обратното.

Каракачанов обикаляше като куче край месарница, чакаше да го поканя. Да го да го напоя, да му сложа една табла с мезета, защото той обича да папка. ВМРО е като паразит. За НФСБ не говоря, защото тя е една партия, откъсната от „Атака“, коментира Сидеров.

Моите колеги девалвираха понятието патриотизъм, категоричен е Волен Сидеров.

За нашите активисти думата коалиция е под по-специален поглед, тъй като сме се напатили вече. Общо взето сред моите съратници надделява мнението да отидем сами на изборите. Но допълни, че си оставя една вратичка за разговори с граждански формации.

„С които да направим един по-широк фронт на националистически, консервативно мислещи хора, които искат България да не бъде с протегната ръка за европомощи, които след това да се раздават на наши фирми, а да бъде държава, в която се произвежда, която си стопанисва подземните богатства“, допълни Сидеров.

Според него ВМРО и НФСБ сами са си затворили страницата за възможна коалиция с тях. Той обясни, че няма амбицията да бъде в някаква форма на властта, но смята, че не е разумно опитът на хора като него да бъде пропилян и да не бъде използван.

Сидеров сподели, че Народното събрание не му липсва – нито като сграда, нито като място за правене на политика.

„Не ми липсва Народното събрание, особено в тази сграда, тя за мен е зловеща сграда на ЦК на БКП. И нещо символно има, знаково, че там преместиха Народното събрание, защото това означава, че все едно ме връщат в комунизма“, коментира лидерът на „Атака“.

Той каза още, че при напускането си е заявил несъгласие с политиката, която се води особено в „Обединени патриоти“.

„Политиката, която последните особено 2 години, се води в Народното събрание – като започнем от гласуването на над 3 млрд. за ненужни за България оръжия, от удължаването на концесиите, срещу които аз се боря повече от 15 години, особено добива на злато и ценни метали, милиарди се изнасят от България по този начин. И още други лобистки закони, които по никакъв начин не отговарят на това, което хората са очаквали. Нямаше как да стоя в един парламент, който приема антибългарски закони“, категоричен беше Сидеров.

По думите му той не е могъл да направи нищо, когато са го изключили.

„Самото ми изключване, промяната в парламентарната група като председател на парламентарната група, което гласуваха да не съм, беше противозаконно, само че тогава не можех да го отнеса до съд, тъй като това беше вътрешнопарламентарен въпрос. Станах неудобен първо на моите партньори, защото започнах да им посочвам, че не управляват правилно“, допълни Сидеров.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html