11.1 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

ДПС стресово пренаредиха две листи заради ДЕН

В последните часове преди старта на предизборната кампания и окончателното регистриране на кандидатите за депутати, ДПС стресово пренареди листите си в знаковите райони Кърджали и Шумен. До вчера в Кърджали област листата на Сокола имаше следния вид: водач бе назначеният лидер Мустафа Карадайъ, а след него Мукадес Налбант, Байрямали Байрям, Адлен Шефкет и др. Днес в бастиона на Доган регистрираха изненадващо нова листа – водач отново е Карадайъ, следван от зам. лидера и кмет на Кърджали Хасан Азис, трети е Ресми Мурад, областен лидер, а след него се пренареждат на пета и шеста позиция Мукадес Налбант и Адлен Шефкет.

В Кърджали спешно сложиха на първите две места в листата председателят и зам.председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и Хасан Азис. Снимка Интернет

Според източници от средите на етническите турци патовата ситуация е предизвикана от неочакваното решение на Движение за единство на народа (ДЕН), което в неделя обяви на среща с Бойко Борисов, че ще подкрепят в смесените райони коалицията ГЕРБ-СДС и ще работят за изборната й победа. ДЕН бе учредено в края на миналата година и в него влизат бивши политици от ДПС – Мехмед Дикме, (водач на тютюневите бунтове в Родопите в началото на 90-те години, бивш кмет на Ардино и министър на земеделието в правителство на Симеон Сакскобругтоски), Гюнер Тахир, председател на партия НДПС, Орхан Исмаилов, зам. министър на отбраната в правителство на Борисов от партия НПСД и кметът на Хитрино Нуредин Исмаил.

В област Шумен ДПС също са си пренаредили листите като там водач ще бъде Мустафа Карадайъ, следван от областния лидер на партията. Хвърлят тежката си артилерия, защото се очаква, че ще има отлив на гласове за партията на Доган, които ще бъдат пренасочени към ГЕРБ, коментират запознати с политическите процеси в смесените райони.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html