8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Премиерът Борисов: Шипка е издигнат за почит, не за омраза

„Лесно е да коментираш свободата, но трябва и да се свърши доста работа“, заяви днес министър-председателят Бойко Борисов, който огледа напредъка на строителството на АМ „Хемус“ в трасето между Боаза и пътя Плевен – Ловеч, съобщи правителствената пресслужба.

Снимка МС

„По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува“, подчерта премиерът  в задочен отговор на думите на президента Румен Радев, че някой се опитва да попречи на преклонението пред загиналите за свободата на България.

“Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял – е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история“, изтъкна Борисов.

Той посочи, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване.

„Строим огромни и мащабни съоръжения. На Трети март българите могат да са горди с нашите строители, инженери, проектанти. Това, което сме построили, ще остане и хората години наред ще се движат по магистрала „Хемус“, подчерта още Борисов.

Премиерът направи оглед на трасето между Боаза и пресичането с пътя Плевен – Ловеч, което е с дължина от 51,5 км и е обособено в три участъка

„Докато другите говорят, ние работим и хората виждат резултатите“, отбеляза министър-председателят.

По-рано той съобщи, че автомагистрала „Хемус“ в частта с тунел „Витиня“ ще бъде отворена в средата на месеца, на 17 и 18 март, каза днес премиерът Бойко Борисов при инспекция на ремонтите в тунела

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html