9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Георги Харизанов: Има брутална конкуренция между ГЕРБ и ДПС

„По всичко личи, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Големият въпрос е – и какво от това, защото ще е много сложно после сглобяването на работещ отбор, който да продължи да служи на хората по добър начин, по успешен начин, от полза за хората.“

Георги Харизанов. Снимка: Клуб З

Това коментира пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той посъветва всички, които се интересуват от това дали ГЕРБ ще управлява с ДПС,  седмица преди изборите да отиват в Силистра, Дулово или Крумовград, за да видят какво се случва между ГЕРБ и ДПС. „Има брутална политическа, на моменти неполитическа, за съжаление, конкуренция на терен между тези две политически сили.“

„И през анти ДПС формациите ГЕРБ продължава устойчиво да взима т.нар. ДПС електорат, който не е собственост на ДПС. ДПС нямат нотариален акт за него“, отбеляза Георги Харизанов. ГЕРБ се стреми да разшири влиянието си в региони, които са считани за собственост на ДПС, а „това не са феоди“.

СДС е „политическа сила, която за разлика от много по-шумни и претенциозни политически сили от нея има своите сериозни позиции в местната власт“, коментира Харизанов коалиционния партньор на ГЕРБ.

„Когато искаш да направиш впечатление, критикуваш. Когато покажеш качества, получаваш възможност да се реализираш в сериозен политически отбор, а не 15 години да лепиш плакати с 0 политически успех“, заяви Харизанов относно включването на политически фигури, някога критикували ГЕРБ, като водачи на партийни листи за предстоящия вот.

По темата за преливането на гласове от ГЕРБ към ВМРО и включването на Кузман Илиев в листите на ВМРО и защо той не е в листите на ГЕРБ Георги Харизанов изтъкна, че „всички могат само да завиждат на ВМРО за това, че Кузман Илиев е там. ВМРО са го поканили, приел е.“ Илиев е член на Института за дясна политика, на който Харизанов е шеф.

„Право на всички е да предложат микс от професионални политици – там, където ги има, от граждански кандидатури и разпознаваеми личности, които са известни в друго поприще“, смята Георги Харизанов относно вида на партийните листи за предстоящите парламентарни избори.

Според него в предстоящата кампания не трябва да бъдат забравени хората.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html