8.5 C
София
сряда, 20 октомври 2021 г.

Свалиха терорист на летище София

Индиец беше арестуван на летище София, след извънредно кацане на самолет на „Ер Франс“, летящ от Париж за Делхи. Мъжът се опитал да нахлуе в пилотската кабина, но бил обезвреден, предаде БНР.

Пътникът е бил обезвреден в самолета. Вследствие на това полетът на френската авиокомпания „Ер Франс“ е кацнал извънредно на летище София. Там служители на „Гранична полиция“ са задържали индийския гражданин. Изясняват се мотивите за поведението му.

Още от началото на пътуването индиецът се е държал агресивно. Той се е карал с другите пътници в самолета и е нападнал човек от екипажа. Това обясни градският прокурор на София Илияна Кирилова:

„Същият се е държал арогантно, като е осъществил нападение над стюард, блъскал е по врата на командира на екипажа, което е принудило командирът на екипажа да поиска да кацне на летище София. До настоящия момент са разпитани свидетели. Лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като му е осигурен преводач, служебен защитник и представители на Индийското посолство. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за 72 часа“.

Към момента следователи изясняват причините за поведението на индийския гражданин. Ивайло Ангелов от Националната следствена служба каза, че нито може да потвърди, нито да отхвърли категорично версията тероризъм:

„Не се държи много адекватно в мястото за задържане. Разговорите, които сме провеждали с него, водят до извод, че разбира за какво става въпрос“.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html