12.1 C
София
понеделник, 18 октомври 2021 г.

Раздор или компроматна война? Какво се случва в партията на Слави?

Няма такава оставка в "Има такъв народ": Тошко Йорданов напуска Слави,  заради Мая Манолова

Публичен раздор се наблюдава в редиците на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. До медиите бе разпространено писмо,  в което се твърди, че е от поддръжници от Враца на новия политик, които изказват недоволство от подредбата на листата за предстоящите избори. Ето какво пише в писмото:  „Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. „Спуснатите“ от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски са експерти в техните области, но не са познати във Враца. Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой. Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна. Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки!
Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците.
За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания.
Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната!
С уважение,
Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй“, пише в писмото, разпространено до медиите.
Трифонов все още не е коментирал писмото, но в социалните мрежи потребители изказват съмнение, че може да се касае и за компроматна война, целяща да злепостави партията и да всее смут в редиците ѝ. Това е трети подобен случай за последните десет дни. Първи срещу Трифонов застана местната структура в Монтана, чийто председател разкри за интригите и натиска, който оказва сценаристът Тошко Йорданов върху активистите по места. Тогава се разбра и за спусната заповед от Слави Трифонов никой да не коментира публично скандалите в партията. Вчера подобна позиция изразиха и членове на организацията в Пловдив, които са недоволни, че Йорданов е узурпирал за себе си две от водещите позиции в пловдивските листи, а останалите на високите места са хора от София и нямат нищо общо с Пловдив.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html