4.2 C
София
неделя, 5 декември 2021 г.

Цветанов пак е невинен – върховната прокуратура отказа да разследва „Апартаментгейт“

Отказът на спецпрокуратурата да образува разследване срещу Цветан Цветанов по скандала „Апартаментгейт“ е потвърден от апелативната, а след това и от Върховната касационна прокуратура. Това съобщи Гражданско сдружение „Боец“, които сезира институциите по темата. С постановление от 25 февруари прокурор В. Стефанова, шеф на отдел „Специален“ е потвърдила отказа, обяснява „Боец“ и публикува акта й. „Постановлението не подлежи на инстанционен контрол“, приключва актът на Стефанова. То обаче би могло да се обжалва и пред самия главен прокурор Иван Гешев. За цялата минала година той е отменил под 10 отказа да бъде образувано досъдебно производство, без да дава указания по тях. „Точно две години след избухването на скандала за апартамента с асансьора в хола, който скандал се разви до буря, обхванала десетки апартаментаджии и балконаджии, няма нито един осъден! А Цветанов се опитва да се върне в политиката, като „носител на промяната“, подобаващо изпран от прокуратурата на Гешев и Пеевски. Задайте си въпроса, каква опозиция на мафията може да бъде Цветанов, след като прокуратурата на мафията го пази и спаси от съдебно преследване“, казва „Боец“.

В постановлението на ВКП пише, че НАП са проверявали казуса, а спецпрокурорът също е проверявал лично. „Не намират опора в резултатите от извършените данъчни проверки на Цветан Цветанов, Десислава Цветанова и твърденията за симулативна сделка, целяща укриване и неплащане на данъци и такси, респективно корупционна схема по повод действия на Цветанов като народен представител и председател на ПГ на ГЕРБ в полза на продавача“, пише прокурор Стефанова.

НАП е изследвала и доходите и разходите на семейство Цветанов, както и замяна, направена преди покупката на апартамента от „Артекс“ и не е открила проблем, аргументира се още прокурорката. Тя допълва, че през 2019 г. в прокуратурата е имало преписка с №1630 за проверка на същите факти, която е била прекратена.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html