8 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Владислав Горанов се появи на пресконференция на ГЕРБ, нарекоха го „финансов министър“

Владислав Горанов не е в конфликт на интереси, реши Антикорупцията - News.bg

Бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов се завърна изненадващо в публичното пространство на пресконференция на партията и Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), на която представи финансовите приоритети на управляващата партия преди парламентарните избори на 4 април. Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на Горанов в средата на миналата година, тъй като протестиращите срещу властта обвиниха ГЕРБ, че имат трима министри, близки до ДПС. Бившият финансов министър бе определен за един от тях, а след като напусна властта, създаде консултантска фирма. Той не попадна в листите на управляващата партия за предстоящите избори, за разлика от настоящия финансов министър Кирил Ананиев. Ананиев не присъстваше на пресконференцията на 8 март. Днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, който обяви, че сутринта е имал и среща с премиера Бойко Борисов по обсъжданите теми, нарече Горанов „финансовия министър“, предаде „Дневник“. Горанов беше в компанията на вицепремиера Томислав Дончев, социалния министър Деница Сачева, транспортния министър Росен Желязков и на икономиката – Лъчезар Борисов. От ГЕРБ обявиха, че няма да има промени в данъчното облагане, предвижда се въвеждане на еврото от 2024 г., минимална работна заплата 500 евро в края на мандата (2025 г.) и средна на стойност 1000 евро, или 2000 лв.

„За нас сегашният модел на данъчна система се е доказал като работещ и, особено в периода на икономическите последствия от пандемията, не смятаме, че в следващите няколко години трябва да се правят съществени изменения в данъчната политика и категорично ще отстояваме запазването на сегашните нива на данъци“, каза Горанов.

„Иначе това, което виждаме в следващите няколко години при едно стабилно управление, е допълнително приобщаване към най-близкия кръг на интеграция. Не успя да хване много публичност, но миналото лято, освен протестите, имаше една изключително голяма евроинтеграционна победа за българско общество – присъединяването към ERM като последното условие към присъединяване към еврозоната. Затова голяма част от числата, които ще видите в нашата програма, са посочени в общата европейска валута“, добави той.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html