9 C
София
понеделник, 25 октомври 2021 г.

Премиерът: Противник съм на мерките, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения

Тенденцията за нарастване на случаите на Covid-19 у нас се запазва, британският вариант на вируса разболява все по-млади хора и затова, ако се наложи, ще бъдат въведени допълнителни мерки, съобщи правителствената пресслужба.

Снимка МС

По разпореждане на премиера Бойко Борисов от днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който е водач на листите на ГЕРБ във Варна и Велико Търново,  прекратява отпуската си във връзка с предизборната кампания, заемайки се изцяло със справянето с разпространението на вируса у нас, а временно управляващите областни управители приоритетно ще работят с областните щабове по прилагането и актуализирането на мерките срещу Covid-19.

Това бе решено на работно съвещание при Борисов, в което участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представителите на Националния оперативен щаб.

„Трябва да уверим българското общество, че наблюдаваме ситуацията 24 часа в денонощието, защото пандемията в света върви на пълни обороти. Изборите идват и си отиват, но животът и здравето в момента са основната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим отново по-строги мерки, колкото и да страдат финансите и икономиката“, заяви министър-председателят.

Той изтъкна, че рецепта за справяне с новия вирус няма, но болниците не могат да бъдат поставени в риск.

„Виждам, че българите са уморени от мерките, искат си социалния контакт, но вие сте ме избрали, защото мога да нося отговорност за решенията си. Противник съм на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения“, категоричен бе Борисов.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html