8.4 C
София
неделя, 17 октомври 2021 г.

Сара Нетаняху в болница, не е COVID-19

Сара Нетаняху, съпругата на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, бе приета тази сутрин в болница в Ерусалим заради възпаление на апендикса, предаде Асошиейтед прес.

Сара и Бенямин Нетаняху. Снимка Интернет

Планирано е Нетаняху да направи днес безпрецедентно за премиер на Израел посещение в Обединените арабски емирства. Приемането на съпругата му в болница обаче повдига въпроса дали визитата няма да бъде отложена за пореден път.

Служител на канцеларията на израелския премиер заяви, че Сара Нетаняху се е почувствала зле и е била откарана в медицинския центъра „Хадаса“ в Ерусалим, където ще остане под лекарско наблюдение в продължение на няколко дни.

Визитата на Нетаняху в ОАЕ е планирана само 12 дни преди четвъртите за две години парламентарни избори в Израел. Очаква се израелският премиер да използва този свой външнополитически успех като предизборен коз в борбата си за нов мандат на поста.

ОАЕ станаха миналата година третата арабска страна, установила дипломатически отношения с Израел, след Египет и Йордания десетилетия по-рано, отбелязва Асошиейтед прес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html