12.5 C
София
вторник, 19 октомври 2021 г.

Байдън подписа плана за възстановяване от К-19, възлизащ на 1,9 трилиона долара

Американският президент Джо Байдън подписа законопроекта за новия пакет от мерки на стойност 1,9 трилиона долара, предназначени за подпомагане на американците и стимулиране на пострадалата от коронакризата икономика, предава Ройтерс.

Доминираната от демократите Камара на представителите в Конгреса даде окончателното си одобрение за законопроекта вчера, осигурявайки на президента демократ много важна победа в първите месеци от управлението му.

„Това историческо законодателство има за цел да възстанови гръбнака на тази страна“, заяви Байдън преди да положи подписа си под законопроекта, превръщайки го в закон.

Президентът подписа мярката преди планирано в праймтайма по-късно тази вечер негово обръщение по повод навършването на една година от въвеждането на ограничителни мерки заради коронавируса.

Първоначално подписването беше планирано за петък, но шефът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн каза, че то е било изтеглено по-рано, след като законопроектът пристигнал в президентството през изминалата нощ. „Искаме да действаме възможно най-бързо“, отбеляза Клайн в туитър.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html